Kozijnen

Houten kozijnen


Houten kozijnen geven de meest klassieke uitstraling. Vaak worden houten kozijnen gemaakt van tropisch hardhout, meranti, vanwege een goede prijs/kwaliteitsverhouding en het benodigde onderhoud. Andere houtsoorten zijn bijvoorbeeld vuren, eiken, grenen, lariks, robinia en sapupira. Kozijnen van hardhout zoals robinia of eiken hoeven voor het onderhoud niet te worden geschilderd. Goed onderhoud verlengt de levensduur van houten kozijnen. Hoeveel onderhoud nodig is, hangt af van het gebruikte hout. Niet verduurzaamde, ter plaatse gemaakte kozijnen moet u jaarlijks onderhouden.

Dit betreft schoonmaken en het bijwerken van beschadigingen van de verflaag. Na 5 of 6 jaar moeten de kozijnen geheel worden overgeschilderd. Om houtrot te voorkomen wordt gebruik gemaakt van boorzuurpillen. Bij bestaande kozijnen wordt dit aangebracht bij de kwetsbare delen. Goede afdichting van naden voorkomt tocht, energieverlies en zorgt voor geluidisolatie. In een tochtig huis is men geneigd de verwarming een graadje hoger te zetten, omdat het zo koud aanvoelt, maar met een goede afdichting wordt simpel energie bespaard.
.

Meer informatie Stuur een bericht

Kunststof kozijnen


Kunststof kozijnen passen bij een modern huis. De kozijnen zijn gemaakt van polyvinylchloride, in de volksmond pvc genoemd.

Kunststof kozijnen zijn zeer populair door de goede eigenschappen en de voordelen die het biedt. Kunststof kozijnen gaan gemakkelijk 50 jaar mee. Dankzij een beschermende afwerklaag zijn ze onderhoudsarm en goed bestand tegen weerinvloeden. Ook aan het milieu is gedacht.

Kunststof kozijnen hebben een recyclegarantie. Bij sloop kunt u ze apart inleveren voor hergebruik. Andere voordelen van kunststof kozijnen zijn:

- Goede thermische isolatie
- Goede inbraakwering
- Leverbaar vele kleuren
.

Meer informatie Stuur een bericht

Aluminium kozijnen


Aluminium kozijnen (ook wel profielen genoemd) worden steeds meer gebruikt. Aluminium is duurzaam en vergt weinig onderhoud.

De duurzaamheid wordt verhoogd door poeder coating en/of anodiseerlaag. Op aluminium kozijnen wordt vaak 10 jaar garantie op de laklaag gegeven.
De isolatiewaarde van aluminium kozijnen hangt af van de kwaliteit van de thermische onderbreking. Aluminium kozijnen met goede thermische onderbreking isoleren net zo goed als houten en kunststof kozijnen. Andere voordelen van aluminium kozijnen zijn:

- Licht in gewicht en sterk
- Goede inbraakwering
- Maatvast
- Goede geluidsisolatie
- Leverbaar in vele kleuren
.

Meer informatie Stuur een bericht